Veysel Dzhesur is geboren in Izmir, Turkije. Na zijn interesse voor muziek als kind begon hij eerst trompet en later klassiek slagwerk te studeren aan het conservatorium.

Tijdens zijn bachelor gaf hij concerten in heel Turkije met orkesten als CSO, Izmir Symphony en meer. Hij breidde zijn expertise uit door middel van masterclasses, wedstrijden, rondleidingen en ook lesgeven. Terwijl hij zijn percussiestudie voortzette aan het Conservatorium van Rotterdam, ontwikkelde hij zijn tweede passie voor het spelen van muziek uit het Midden-Oosten en werkt hij samen met andere artiesten in regelmatige live-optredens.

Veysel behaalde zijn eerste bachelordiploma aan de Dokuz Eylul University in 2014, waar hij studeerde bij Murat Polge en Reha Kaya Demircan. Al tijdens zijn studie was hij een terugkerend lid van verschillende orkesten, zoals het Staatsorkest van Izmir, Ankara en Antalya.

Ook trad hij op als marimba-solist en volgde hij masterclasses bij onder meer Yasmin Kolberg. Momenteel zit hij in het laatste jaar van zijn master aan het Conservatorium van Rotterdam, waar hij studeert bij Chris Leenders, Hans Leenders en Ramon Lormans.

Hij is gastspeler bij Sinfonia Rotterdam en kreeg ook de kans om op te treden onder leiding van Valery Gergiev. Veysel is bedreven in verschillende muziekstijlen, aangezien hij ook Turkse en Latijnse handpercussie-instrumenten bespeelt.